The 1st Lamactson (LS1)

2020/09/21(月)13:00 〜 2020/09/22(火)17:00 開催
ブックマーク
Git

イベント内容

Lamactson(日本語)

概要

react-native によるフロント開発を実施します.
小さなプロジェクトで,サービスの企画からリリースまで2日で完遂します.

タイムスケジュール

---------9/21(月)---------​

  • 9:00-       集合​

  • 9:00-12:00 3h  バス内​
     作るアイデアを選定する(gitlabとの連携機能 といった粒度)​
      → 付箋記載(アイデアレベル)・優先度設定・画面イメージ検討​

  • 12:00-13:00 1h ランチ​

  • 13:00-15:00 2h 会議室​
     作り方を決める(〇〇を表示する表を作る といった粒度)​
      → 付箋記載(タスクレベル)・POC(主にベースの部分)​
        スコープ絞り込み・タスク切出

  • 15:00-17:00 2h 会議室​
     飯前開発 他の機能に共通するベースの部分完成   α版公開​

  • 17:00-20:00 3h 晩御飯 風呂​

  • 20:00-24:00 4h 会議室​
     飯後開発 機能が成り立つまで完成    β版公開​
     1時間ごとにマージリクエストの棚卸兼,打合せ

---------9/22(火)---------​​

  • 10:00-12:00 2h 会議室​​
     翌朝開発 改善して出せるレベルに仕上げ GA​​

  • 13:00- 3h 日光観光​​
     KPT分析など反省会 ​​

  • -20:00      解散​

対象

大学生、社会人の方でWeb開発に興味のある方、勉強中の方
基本的なPC操作ができる方
ノートPCの持ち込みができる方

設備

  • 電源
  • wifi
  • 駐車場​(乗用車 5台分)

備品類/アメニティ​

タオル大小、歯ブラシ​、エアコン、ファンヒーター、テレビ、​コートハンガー、小物置き​、 座卓(和洋室)​、浴室​シャンプー、ボディソープ、固形石鹸​、洗面所​、 紙コップ(歯磨き用)、ドライヤー、ペーパータオル​、トイレ

持ち物

ノートPC (必要な人はアダプターも一緒に)
スマートフォン

Lamactson(English)

About Lamactson

Lamact is a website developer team that develops website, application and many more.
When you participate in the activities of Lamactson, we will have small projects that will take up to 2 days, starting from planning up until the releasing.
Lamactson event happens every year.

Skills

We are using the framework of JavaScript called React-native to develop the application.
Aside from that, we are also using Amplify for setting up backend automatically.
To manage the team development, we use gitlab.
For more information about these applications, you can visit their respective websites below:

  1. React-native
    https://reactnative.dev/

  2. Amplify
    https://aws.amazon.com/amplify/

  3. Gitlab
    https://about.gitlab.com/

Venue:

Pension "Hajime no Ippo"
1541-2371 Tokoro, Nikko City, Tochigi Prefecture

Schedule for the event:

---------9/21(Mon)---------​​

  • 8:30-9:00
    Meeting point.

  • 9:00-11:00 ( duration-3hrs ) 
    Deciding what we will make.
    On the bus everyone comes up with their individual ideas.
    (ex. Display valuable information)
    1. We'll make a small note paper available for use.( jot your ideas here)
    2. Decide on the most relevant ideas.( expand on the idea you've agreed on)
    3. Choose a suitable display.

  • 12:00-13:00 ( duration-1hr )
    lunch break

  • 13:00-15:00 ( duration-2hrs )
    Arrival at the conference hall.
    Deciding on how to develop the website.
    Come to a final decision about what should be the outcome.
    (ex. Make the table show some data)
    1. We'll make a small note paper available for use.( jot your ideas about what tasks there)
    2. POC ( proof of concept ) . Checking the possibilities of achieving the task
    3. Dividing the task into smaller parts among ourselves

  • 15:00-17:00 ( duration-2hrs ) 
    Start of the development & the release of version α.

  • 17:00-20:00 ( duration-3hrs )
    Dinner/Shower

  • 20:00-24:00 ( duration-4hrs )
    Development of version β.
    In between the developments (1 hr each) we will organize short meetings.
    In the meeting , we will talk about the marge requests.

---------9/22(Tue)---------​​

  • 10:00-12:00 ( duration-2hrs )
    Next day activity :
    Improving the program into what we want to use.
    Releasing GA(General Availability) version.
    Finishing the development.

  • 13:00-16:00 ( duration-3hrs )
    Sight seeing at Nikko Toshogu. (well-known "power spot")
    Reconsideration and Retrospective method KPT(Keep Problem Try).
    End of activity

  • 16:00-19:00 ( duration-3hrs )
    Departure from location

Facility / Equipment / Amenities

Facility
  • Power supply
  • Wifi
  • Parking lot (for 5 passenger cars)
Equipment
  • Air conditioner
  • Fan heater
  • TV
  • Dryer
Amenities
  • Table
  • Coat hanger
  • Washroom, bathroom shampoo, body soap, paper towel, big and small towel
  • Toothbrush

Target(Attendee)

Age Range:

20-30 years old
University students and working people who are interested in web development.

Skill needed:

Can perform basic PC operations.

Things to bring:
  • Laptop (with adapter),
  • Smartphone.
  • Clothes and personal hygiene kit.

Sample Idea:

Please be ready to share your ideas while we traveling to the location.

Sample1 : Everyday Automation.

We do many activities everyday and make a diary to recollect those activities, this maybe time consuming, so we use Everyday Automation.
This records your tweets, purchases and body weight. It'll also make article automatically.

It's also good at analyzing. It can create graphs and charts to show the progress of trends of activities.
So make the smart lifestyle choice and use Everyday Automation.

注意事項

※ こちらのイベント情報は、外部サイトから取得した情報を掲載しています。
※ 掲載タイミングや更新頻度によっては、情報提供元ページの内容と差異が発生しますので予めご了承ください。
※ 最新情報の確認や参加申込手続き、イベントに関するお問い合わせ等は情報提供元ページにてお願いします。
情報提供元ページ(connpass)へ

新規会員登録

このイベントに申し込むには会員登録が必要です。
アカウント登録済みの方はログインしてください。



※ ソーシャルアカウントで登録するとログインが簡単に行えます。

※ 連携したソーシャルアカウントは、会員登録完了後にいつでも変更できます。